Završen je dvodnevni drugi turnir prvenstva Hrvatske u ženskom futsalu. Turnir je odigran 28. i 29. siječnja u maloj dvorani na Gripama. Po riječima predstavnika ekipa kao i službenih osoba turnir je u organizacijskom smislu kvalitetno odrađen, te smo na to jako ponosni .

Turnir je započeo visokim pobjedama favorita Split Tommyja i Alumnusa. Split je pobijedio Vrbovec, a Alumnus, Mirlović Zagoru. U trećoj utakmici Super Chicks u drugom poluvremenu slomile su otpor Rijeke. Nakon toga održan je plenum klubova 1. HMNLŽ i je revijalna utakmica djevojčica između ŽNK Neretva i ŽNK Split. Po završetku utakmice, uslijedilo je svečano otvaranje turnira kojeg je otvorio gosp. Knezović, član izvršnog odbora splitskog županijskog nogometnog saveza. Igrači prve momčadi Split Tommyja podijelili su zahvalnice kapetanima klubova.

Sljedeću utakmicu odigrali su Split Tommy i Kozakiv u kojoj je domaćin gubio, ali je pokazao kvalitetu i došao do zaslužene pobjede. Uslijedile su još dvije utakmice u kojoj je MC Plus lagano pobijedio Hajduk, a Vrbovec i Kozakiv su remizirali za kraj prvog dana turnira.

Sljedećeg dana, uslijedilo je još 5 utakmica. Prva je bila između Mirlović Zagora i Super Chicksa u kojoj su “čiksice” tek u zadnje dvi minute osigurale pobjedu. Zanimljivu utakmicu odigrale su dvije ekipe donjeg dijela tablice, Vrbovec i Hajduk, u kojoj je prvu pobjedu odnio Vrbovec i tako ostavio Hajduk i Mirlović kao dvije momčadi bez pobjeda. Onda je uslijedio veliki derbi lige, između dva favorita lige, Alumnus i Split Tommy. U jako tvrdoj i kvalitetnoj utakmici, Alumnus je pogotkom Tomislave Matijević došao do 3 boda i zauzeo prvo mjesto na tablici. Iako je utakmica mogla otići i na stranu Splita, Alumnus je pokazao karakter i zasluženo pobijedio. Ostale su još dvije utakmice u kojima je MC Plus uvjerljivo pobijedio Mirlović Zagoru, a Rijeka, također uvjerljivo Hajduk.

Nakon drugog turnira, napravljena je tablica u kojoj Alumnus i MC Plus imaju po 13 bodova, a Split Tommy i Super Chicks 12 što znači da ćemo u Zagrebu gledati jednu vrlo zanimljivu i neizvjesnu završnicu, 18. i 19. veljače.

16406490_10154289530806659_3673481411072330735_n

Fotogalerija dostupna je na našoj službenoj Facebook stranici.

 

Komentari

Share Now

Related Post