Ovaj petak, u 20:00 sati u maloj dvorani na Gripama, FC Split Tommy dočekuje lidera prvenstva – zagrebački Futsal Dinamo.

Kad smo ih na otvaranju sezone pobijedili u Zagrebu, malo tko se mogao nadati da će ova utakmica biti najveći derbi hrvatskog futsala, odnosno da će Futsal Dinamo takvom lakoćom preuzeti primat u metropoli. Dakle, u tom periodu dogodio se krah dosadašnjeg najvećeg rivala Nacionala, a drugi, kudikamo poznatiji zagrebački klubovi, Uspinjača i Alumnus tavore u donjem dijelu prvenstvene tablice i čekaju bolja vremena.

Futsal Dinamo kao projekt navijača za sada gura dobro, dapače i više nego dobro. Deset pobjeda uz samo jedan poraz od naše momčadi u prvom dijelu sezone, vinuo ih je u nebo. Samopouzdanja im sigurno ne nedostaje i vjerujemo da u Split dolaze s namjerom da zadrže prvu poziciju na tablici. To im osim pobjede osigurava i remi jer imaju dva boda više. Zbog tri žuta kartona u ovoj utakmici neće moći računati na Kristijana Grbešu i Matiju Đulvata.

U našim redovima ova je utakmica označena kao najvažnija utakmica drugog dijela sezone i nema nikakve sumnje da će naši momci dati sve od sebe da osvoje sva tri boda i samim tim preuzmu lidersku poziciju u prvenstvu. Velika je želja, a i motiv, da Gripe i dalje ostanu neosvojiva tvrđava za svakoga gosta namjernika koji stigne u naš grad. Osim Mare Đuraša i Žarka Luketina koji nedostaju zbog ozljeda, svi drugi igrači su spremni.

Za utakmicu vlada veliki interes pa je izgledno da će mala dvorana biti pretijesna. Svi oni koji ne uspiju doći do vrijednoga papirića derbi mogu pogledati uživo na HNTV.

(SV)

Share Now