Utakmicom protiv Nacionala na Gripama završena je polusezona koja pred nas stavlja mnogo upitnika. Drugi smo na tablici, dva boda za Futsal Dinamom što svakako ne može zadovoljiti naše ambicije.

U sezonu smo krenuli solidno, ostvarili pobjedu u Zagrebu baš protiv Futsal Dinama, ekipe koja je samo od nas izgubila bodove. Tada nismo baš bili zadovoljni igrom, ali je rezultat bio na našoj strani. Nakon toga smo pobijedili Brod 035 na Gripama u jednoj atipičnoj utakmici u kojoj su gosti skoro cijelu utakmicu igrali s golmanom u ulozi igrača bez ikakve želje da postignu gol. I dalje nismo znali na čemu smo, a stručni stožer nas je uvjeravao kako smo se kasno okupili na pripremama zbog reprezentativnih obveza i da je potrebno još malo vremena da se uigramo.
Vrlo brzo uslijedio je hladan tuš. Gostovanje u Vrgorcu je donijelo remi i prvi pravi stres. Nebesko plavi su vodili sa 2:0, a mi golovima Sutona i Novaka došli do boda. Teza kako imamo dream-team već je tada opasno poljuljana. Primjećeno je da nam ipak neke finese odnosno igrači na pojedinim pozicijama nedostaju. Nismo imali sreće niti sa ozljedama jer smo vrlo brzo ostali bez Mare Đuraša koji je igrao u sjajnoj formi, a malo zatim i Mateja Fideršeka slovenskog internacionalca.
Uslijedio je niz od 5 pobjeda. Redom su padali Square, Albona Potpićan, Alumnus, Uspinjača i Osijek Kelme. BIli smo lideri prvenstva, ali u stopu su nas pratili Novo vrijeme i Futsal Dinamo. To je dakako stvaralo pritisak, ali ne pretjerani jer su nas neke pobejde, a pogotovo ona protiv Alumnusa napunile samopouzdanjem. Pripremali smo se za zadnja tri kola odnosno za pakleni prosinac kada su nas čekale tri teške utakmice. Gostovanja u Makarskoj i Šibeniku, te domaća utakmica sa Nacionalom.
Trebalo je dobiti sve tri kako bi se polusezona završila na zadovoljavajući način, odnosno na prvom mjestu. Međutim kiksali smo i to gadno već na prvoj stepenici u Makarskoj, gdje smo odigrali katastrofalno loše. Novo Vrijeme nas je svojom borbenošću razoružalo i pobijedilo. Pravoga odgovora na njihovu agresivnu igru nismo imali iako smo znali što nas u toj utakmici očekuje. Nije bilo vremena za tugovanje pa smo uz opću mobilizaciju došli do važne pobjede u Šibeniku protiv Crnice gdje smo uzeli sva tri boda. Tako rasterećeni nakon pobjede dočekali smo aktualnog prvaka Nacional Zagreb u posljednjem kolu polusezone i odigrali vrlo dobru utakmicu uz petardu u njihovoj mreži.

Stanka će se iskoristiti za analizu odigranog, žestoke pripreme za nastavak sezone i pronalazak pojačanja na deficitarnim pozicijama u momčadi.

 

(SV)

 

 

Share Now