U najvećem derbiju hrvatskog futsala Nacional Zagreb i Split Tommy su u Zagrebu podijelili bodove odigravši 2:2.

Ishod je to koji na koncu može zadovoljiti obe momčadi. Nacional je bez poraza zaključio jesenski dio prvenstva, te je osvojio jesenski naslov s 4 boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala. Split Tommy  je ipak ostalo neporažen na gostovanju kod aktualnog prvaka, a uz malo sreće mogli su i do punog učinka.
Nacional je bolje otvorio utakmicu, a Splićane sredinom 1.poluvremena u dva navrata spašava okvir gola. Najprije udarac Mordeja zaustavlja greda, da bi u slijedećoj minuti Mordej pogodio vratnicu! U 12.minuti Splićani dolaze do prednosti. Čujec je pogriješio u predaji lopte, a Babić je u situaciji 1 na 1 neumoljiv i donosi gostima prednost, 0:1! Nedugo zatim Suton je mogao šokirati domaće, no Bilić ovoga puta spašava. Nacional je izjednačio u 18.minuti kada udarac Postružina zahvaća Pavića i vara vratara Luketina za 1:1! Mogli su domaći na odmor i s prednošću, ali novi udarac Postružina zaustavlja vratnica.
U nastavak bolje ulazi Nacional, no gosti uspješno odolijevaju njihovim napadima. Na promjenu rezultata čekali smo sve do 32.minute kada udarac Jelovčića zahvaća Perišića i vara vratara Luketina za 2:1! No radost domaćih kratko je trajala, jer već u 34.minuti izigrana je obrana u 3 poteza, a Babić svojim drugim zgoditkom vraća stvari na početak, 2:2! Spornu situaciju bilježimo u 37.minuti kada Perić ruši Grcića u kaznenom prostoru, no suci se nisu oglasili. Do kraja se rezultat nije mijenjao. Nacional je bio opasniji, te je kreirao nekoliko prilika koje su ostale neiskorištene ponajviše zahvaljujući raspoloženom Luketinu. Veliki derbi tako je okončan podjelom bodova, ishodom kojim na koncu zasigurno nisu razočarani ni jedni ni drugi

Komentari

Share Now

Related Post