Uoči priprema za finale protiv Nacionala, djelić svog vremena za našu službenu stranicu izdvojio je najbolji igrač svijeta 2012. – Neto.

Možeš li nam reći kako je došlo do kontakta između Split Tommyja i tebe ?

Najprije me kontaktirao Genario da ispita kakva mi je situacija i jesam li zainteresiran za dolazak u Hrvatsku. Nakon obostranog interesa u kontaktu s Upravom kluba sam se brzo dogovorio te mi je drago što sam tu.

Što je bila tvoja prva pomisao na mogućnost dolaska i igranja u Hrvatskoj ?

Prva pomisao je bila da je to dobra i lijepa zemlja, a i preporuke sa svih strana su bile odlične. Vidim da su bile i istinite jer dosad imam samo ugodna iskustva.

Kod nas trenutno igraju Genario i Davi, jesi se konzultirao s njima prije odluke o dolasku te raspitao o klubu i gradu ?

Kod Genaria sam se najviše raspitivao jer me on u ime Uprave prvi i kontaktirao pa sam logično od njega najviše informacija dobio o klubu i gradu. Sa Genariom se poznajem od prije, dok Davia nisam osobno prije poznavao. Jako mi je drago da smo svi u klubu.

Dok si igrao u Europi jesi čuo za FC Split Tommy ili ga pratio ?

Nažalost, moram priznati da nisam. Nisam prije imao puno saznanja o klubu do dolaska ovdje. Međutim, kako sam bio dugo godina igrač reprezentacije Brazila znao sam više o vašoj reprezentaciji.

Možeš li nam reći kako je bilo igrati u španjolskom Inter Movistar gdje si ostavio najdublji trag ?

Sigurno najljepši dio karijere jer sam u 6 godina provedenih tamo osvojio 18 titula. Igrao sam sa najboljim igračima na svijetu, najboljim Španjolcima, najboljim Brazilcima. Neprocjenjivo iskustvo te sam na to jako ponosan.

Znaš li da si u sezoni 2006./2007. sa svojim tada Interviu Bomerang (Inter Movistar) u Elitnoj rundi UEFA Futsal cupa igrao protiv MNK Split te pobjedio rezultatom 6-0 ? (Julio; Marquinho; Gabriel; Schumacher; Marquinho; Bertoni ).

Nažalost, ne sjećam se, bilo je stvarno jako puno utakmica kroz karijeru. Nisam ovo znao, ovo mi je prva informacija. Bila je to jaka momčad, dobro ste prošli (smijeh). 

Iz tadašnje utakmice u klubu trenutno još uvijek aktualno igra Ivo Jukić, koji ti je suigrač sada. Jesi li poznavao od prije neke od igrača Split Tommy-ja sa kojima danas igraš ? Jel ima neki igrač da te iznenadio svojom kvalitetom u redovima Split Tommy-ja ?

Juku sam poznavao iz reprezentacije, ostale igrače nisam baš znao po imenima ali reprezentativce sam znao ih reprezentacije pa su mi bile poznate njihove kvalitete. Jako me ugodno iznenadio Franco Jelovčić koji je odličan igrač.

U klubu si već 3 mjeseca, kako ti je dosad u klubu i kakav ti je grad Split  ?

Zahvaljujem se klubu na ukazanom povjerenju, dosad je sve stvarno super i nadam se da su i oni zadovoljni samnon. Velika želja mi je osvojiti prvenstvo kako bi dogodine igrali UEFA Futsal Cup. Grad Split je stvarno prelijep, definitivno me ugodno iznenadio.

Za kratko vrijeme provedeno u klubu odmah si polučio ono zbog čega si doveden. Kakav je bio osjećaj osvojiti kup ?

Lijepo je doći i odmah osvojiti titulu, ali nije bilo lagano. Svjesni smo da je to bilo jako teško osvojiti jer se Final Eight igrao u Zagrebu, a već par tjedana nakon čini mi se kako se umanjuje vrijednost tog trofeja. Moramo ga cijeniti jer je osvojen u teškim uvjetima, protiv tri zagrebačka kluba u Zagrebu.

U finalu smo doigravanja protiv Nacionala, što očekuješ od finala te kakav dojam je na tebe dosad ostavio Nacional ?

Od svih ekipa protiv kojih sam igrao u Hrvatskoj Nacional je difinitivno najbolja ekipa i najbolje utrenirana. Nažalost više utakmica igra se u Zagrebu, od kojih i prva utakmica. Mi ćemo morati odigrati odlične utakmice kako bi osvojili naslov i vratili ga u Split.

Možeš li nakon dosad provedenog razdoblja u Hrvatskoj reći kakva ti se čini kvaliteta 1.HMNL, jel treba što popraviti i kakava je perspektiva ?

Liga je dobra, generalno neki klubovi možda trebaju više ulaganja da bi se poboljšala kvaliteta. Međutim, 1.HMNL je kompetitivna liga i vjerujem da će samo rasti i napredovati.

Nekolio puta si u svojoj karijeri igrao protiv Hrvatske reprezentacije. Pratiš li Hrvatsku reprezentaciju, što misliš o njoj ?

Da, igrao sam nekoliko puta protiv vaše reprezentacije i to je reprezentacija koja bi u svakom sljedećem susretu bila sve bolja, rasla bi i evoluirala u taktičkom i tehničkom smislu.

Koji su tvoji dugoročni planovi ?

Mislim igrati još nekoliko godina. Ako me pitate planiram li iza igračke karijere biti trener, onda definitvno ne. Ne namjeravam biti trener.

Imaš li koju poruku za naše navijače ?

Nadam se da će doći u velikom broju te nam pomoći u finalnim utakmicama. Bitna nam je njihova potpora jer samo zajedno možemo osvojiti trofej te ga nakon 4 godine vratiti u Split, u naše vitrine. Pozivam ih da dođu u Spaladium Arenu te naprave odličnu atmosferu koja će nam biti potrebna kako bi osvojiili naslov.

Komentari

Podijeli

Povezani članci