Nacional je poveo u finalnoj seriji. Split Tommy je imao igru i aktivan rezultat u prvome dijelu kada je gubio 2:1. U drugome je Luketin udario Čujeca, dobio izravni crveni karton i kola su krenula nizbrdo. Rezultat svega je poraz od 7:2.
Visoka i uvjerljiva pobjeda Nacionala u prvoj utakmici serije. Split Tommy je odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme, ali mu niti to nije bilo dovoljno za ništa više od gola minusa nakon prvih 20 minuta. Šteta jer stekao se dojam da se moralo i moglo više.
Nacional je prvi došao u vodstvo već u 3. minuti kada Luka Perić poentira iz jedne gužve ispod nemoćnog Luketina. Gol spada u rubriku glupo primljenih golova jer je bilo više prilika da se balun izbije iz opasne zone.
Ništa zato utakmica je išla dalje i naši momci su izgledali sve bolje i bolje na terenu. Plod dobre igre na žalost nisu kapitalizirali. Posebno boli 8. minuta susreta kada su imali čak 4 mrtve šanse za poravnanje u istoj akciji. Majko moja što se sve tu dogodilo, ali balun nikako nije želio u gol. Prvo je Jesusa blokirao Mordej kada je pucao na prazan gol, onda je Suton je pogodio vratnicu, Babić Mordeja u bloku…
Sva sreča izjednačenje smo dočekali u 11.minuti susreta kada je Suton oduzeo balun Postružinu proigrao prema Ćorluki koji sa lijeve strane u padu sa gol aut linije pogađa za zasluženo poravnanje preko Pavlića. Strašan gol, skoro i nevjerovatan.
U 16. odnosno 17. minuti Babić glavom i Ćorluka propuštaju odvesti naš sastav do prednosti, a kazna stiže minutu poslije. Tihomir Novak zabija eurogol od grede nakon izvrsnog duplog pasa sa Jelovčićem. Do kraja poluvremena Split Tommy je bio zreo za još koji gol iako je po svemu viđenome trebalo biti bar neriješeno.
Drugi dio utakmice je bolje što prije zaboraviti. Nacional je znao iskoristiti isključenje Žarka Luketina nakon neshvatljive reakcije i udaranja u glavu Kristijana Čujeca u 24. minuti susreta. Sve je zakuhao Rok Mordej koji je nezgodno startao na Ćorluku i nakon toga mu dobacio da simulira. Malo se zagužvalo, naravno bez ikakave potrebe, a onda je Luketin odlučio pravdu uzesti u svoje ruke. Dobio je izravni crveni karton čime je svoju  momčad gurnuo prema porazu. Osim toga uslijediti će kazna  pa ga neće ga biti na još kojoj od sljedečih utakmica.
Nakon toga je Nacional samo rutinski odradio do kraja. Ono što im je bilo bitno to su odmah i ostvarili. Materijalizirali su igru sa igračem više u te naredne dvije minute. Strijelac za 3:1 je bio Rajčević na asistenciju Čujeca.
Dvije minute poslije već je bilo visokih i neuhvatljivih 4:1. Jesus je pokušao dugim pasom pronaći Marića, loptu je presjekao Mordej i pogodio rašlje Jukićevog gola. Već tada je sve izgledalo izgubljeno.
No naši momci se nisu predavali. Igrali su i pokušavali i dalje. Kao plod takve igre u 28. minuti uslijedio je mali tračak nade. Jesus i Grcić odigrali su dupli pas nakon kojega je Grcić pogodio za smanjene Nacionalovog vodstva na 4:2.
U 34. minuti Rajčević ima priliku odvesti nacional na 5:2 iz akumulacije, ali Jukić brani. Tada trener Victor Acosta uzima minutu odmora i na parket šalje golmana igrača u liku Jakova Grcića, međutim to nije urodilo plodom. Bilo je prilika koje nisu realizirane, a Nacional je postigao još tri gola do kraja za konačnih 7:2.  Prvo fantastični gol Čujeca, pavo malo remek djelo nakon dodavanja Carlosa Espinole, pa onda Jelovčića i na kraju Postružina.
Nacional vodi 1:0 u seriji, a sljedeća utakmica je na rasporedu u utorak u 20,00 sati u maloj dvorani SC Gripe gdje ćemo svi poginuti za pobjedu.

 

Komentari

Share Now

Related Post