Ususret početku finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske, razgovarali smo s trenerom Mladenom Pericom-Štrlom! Trener prve momčadi u kratkom je razgovoru podijeli s nama svoje dojmove nakon preuzimanja klupe, osvrnuo se na polufinalne dvoboje s Novim Vremenom, te najavio finalnu seriju s Nacionalom.

Prošlo je više od mjesec dana otkako ste preuzeli momčad. Kako gledate na proteklih mjesec dana i kakvi su dojmovi?

“Očito je da sam došao u najveći klub koji sam do sada trenirao. Sve je jako dobro posloženo i na vrlo visokom nivou. Igrači su me jako dobro prihvatili, neke sam trenirao i prije tako da nije bilo problema s prilagodbom. Svaki trener sa sobom nosi neke promjene, tako da će još trebati neko vrijeme da se sve posloži na željeni način. Mogu reći da sam do sada jako zadovoljan s odnosom igrača prema meni i prema igri, tako da imam samo riječi hvale. Igramo dobro, u uzlaznoj smo putanji i nadam se da ćemo tako nastaviti jer za osvojiti naslov prvaka trebamo biti još bolji!”

Vratimo se na polufinalnu seriju s Novim Vremenom. Možemo reći da velik optimizam ulijeva igra prikazana u tim susretima, jer Split Tommy je bio dominantan u ta dva dvoboja, gdje su protivnički vratari bili ponajbolji pojedinci susreta.

“Istina! Mene još najviše veseli činjenica da smo u drugoj utakmici u Makarskoj kako je utakmica odmicala mi bili sve bolji i bolji! To je bilo teško za očekivati, jer je Split u proteklim dvobojima s Makaranima padao kako bi susret odmicao. U Makarskoj smo usprkos ozljedama (Laura, Protega, Subotić…) s malim brojem igrača odigrali sjajnu utakmicu. Za pobijediti Novo Vrijeme u Makarskoj, pogotovo u produžetcima, treba biti izuzetno fizički i mentalno spreman. Mi smo to izdržali, čestitao sam igračima na junačkoj borbi i to mi ulijeva povjerenje i nadu pred finalne dvoboje s Nacionalom.”

Pred Vama je finale s Nacionalom. Imate dakle razloga za optimizam?

“Nacional je sasvim druga momčad u odnosu na Novo Vrijeme, imaju potpuno drugačiji stil, tako da ćemo se morati malo prilagoditi protivniku. Imamo malih problema s ozljedama, ali spomenuta igra u Makarskoj mi ulijeva povjerenje i daje razlog za optimizam.”

Po prvi put ste u situaciji da se kao trener borite za naslov prvaka. Sigurno da je i Vama to dodatni motiv.

“Istina je da sam u nezgodnom trenutku preuzeo momčad, ali na muci se poznaju junaci. Ja ću dati sve od sebe, a vjerujem da će i igrači dati sve od sebe, pa ako Nacional bude bolji mi ćemo im čestitati na pobjedi. Ja se nadam da ćemo biti bolji i na koncu slaviti. Već sam spomenuo kako se trebamo još dignuti ukoliko želimo do naslova prvaka, jer Nacional je još od završnice kupa u top-formi. Mi smo bili u padu, zbog čega sam i doveden. Sad se lagano dižemo i mislim da je evidentan napredak u igri. U prvom je redu trebalo malo psihološki osvježiti igrače. Sad je sve u redu i mislim da su svi spremni za finale. Samo finale je dovoljan motiv i svi ćemo dati sve od sebe da dođemo do naslova prvaka!”

Možemo li konačno na Gripama dočekati da dvorana bude puna. Igre koje momčad pruža u poslijednje vrijeme sigurno su to zaslužile!

“Već protiv Novog Vremena je bila jako dobra posjećenost na Gripama, a već u finalu očekujem da dvorana bude još punija. Pogotovo ako u prvom susretu u Zagrebu ostvarimo dobar rezultat mislim da će se za uzvrat u Splitu tražiti karta više. Mislim da i u gradu vlada pozitivna atmosfera, igrači osjećaju podršku i to je najbitnije. Na koncu, i izravni prijenos na Sportskoj televiziji velika je stvar za ovo finale i popularizaciju futsala!”

Komentari

Podijeli

Povezani članci