U iznimno dobroj futsal utakmici Split Tommy je golovima Koturovića i Ćorluke došao do prve pobjede u polufinalnoj seriji za prvaka Hrvatske.

Dinamo je bio vrlo dobar, na trenutke i odličan, a njihov strateg je dobro pročitao igru naše ekipe.

Posljedica toga bila su dva povratka Dinama u utakmicu i nekoliko mrtvih šansi koje je izvrsni Jukić bravurozno skidao.

Ali sve u svemu pobjeda je i više nego zaslužena. Koturović je pogodio prva dva, a Ćorluka zadnja dva gola od kojih je drugi gol Koturovića pravo malo remek djelo.

 

No krenimo redom, prvi gol i prvo vodstvo našeg sastava je djelo Grcića koji je podvalio Koturoviću koji je snažnim prizemnim udarcem sa krila pogodio suprotni kut Dinamovog gola.

I onda je bilo još nekakvih pokušaja, a Dinamo je preuzeo konce igre. Prvo je Jukić boksao van kaznenog prostora pa je gol visio iz indirekta da bi potom sudac svirao penal za Dinamo u 19. minuti što je Capar iskoristio. Zanimljiva je odluka trenera Acoste koji je za penal uveo Luketina umjesto Jukića.

Naši momci su uzvratili na najbolji mogući način. U 20 minuti najbolji trenutak utakmice. Suton iz kornera brzinom munje  na Koturovića a ovaj bombom pod gredu za 2:1 i miran odlazak na odmor prije nastavka utakmice.

U drugom poluvremenu Dinamo je opet pritisnuo. U 24. minuti Jukić je dva puta skinuo Penavi. Apsolutno čudesne obrane Ive Jukića, ali Reed je u istoj minuti uspio pogoditi iz blizine za 2:2.

Na novo vodstvo Split Tommyja smo čekali do 29. minute kada je motor splitske ekipe Josip Suton loptu povukao sa svoje polovice, prosljedio je Ćorluki koji u padu pogađa za 3:2 i erupciju oduševljenja.

U istoj minuti Dinamo je preko Kanjuha zamalo došao do novog izjednačenja. Pogodio je Kanjuh gredu koja se valjda još i sada trese.

Onda slijede dvije velike prilike Split Tommya.  Prvo se Babić sam pred golmanom spetljao tražeći neka komplicirana rješenja da bi nakon toga Ćorluka sam kao duh promašio za potvrdu pobjede.

Ćorluka je bio sudionik još jedne velike prulike kada je pogodio stativu iskosa sa desne strane, a loptu su već svi vidjeli u golu. Onda pet minuta prije kraja Dinamo stavlja igrača-golmana i preuzima rizik. Taj rizik se nije isplatio iako je bilo prilika jer je Ćorluka pogodio na prazan gol za 4:2, nakon što je Kanjuh nestvarno  izgubio balun u lošoj predaji.

Prva pobjeda je ostvarena i  sada sljedi druga u Zagrebu za sedam dana kada se pritisak seli na stranu Dinama koji nema pravo na poraz.

Komentari

Share Now

Related Post