Razgovarali smo s Jakovom Grcićem koji u novogodišnjem intervjuu za internet stranicu kluba govori o dojmovima u Splitu, te o očekivanjima na klupskoj i reprezentativnoj razini.

Jakove, 3 mjeseca života u Splitu je iza tebe. Kakvi su dojmovi i kako ti se sviđa život u Splitu?

Jakov Grcić: U Splitu mi je lijepo, grad je prelijep i klima je fantastična. Dosta igrača sam znao prije iz reprenzentacija tako da nisam imamo nikakvih problema na privikavanje života u Splitu, jer sve stvari koje su mi bile potrebne su mi pomogli, kako oni tako i uprava kluba.

Pola sezone u dresu Splita je prošlo. Koliko si zadovoljan igrom i rezultatima, kako svojom tako i cijele momčadi?

Jakov Grcić: Na početnu sezone nisam bio baš zadovoljan svojom igrom i igrom momčadi, ali što je sezona prilazila kraju mi smo se dizali i ostvarivali zadane ciljeve trenera i uprave kluba. 

Predviđanja s početka sezone se pomalo i ostvaruju te su se Split i Nacional odvojili na vrhu ljestvice. Kako gledate na dosadašnji dio sezone? Može li neka treća momčad ugroziti vodeći dvojac?

Jakov Grcić: Mislim da se predviđanja pomalo ostvaruju. Ima još cijela polusezona ispred nas i playoff, tako da se ima dosta još za igrati… Mislim da je Makarska ta momčad koja ima još dosta toga za pokazati, jer su odlično ukomponirani i imaju odlične uvjete za rad.

Split ima respektabilnu momčad koja bi trebala konkurirati za naslov prvaka. Kakva Vam se čini ova momčad Splita i može li do naslova prvaka?

Jakov Grcić: Mislim da je momčad Splita odlično sastavljena i da je svakome igraču u Hrvatskoj čast igrati za takav klub, jer klub sam po sebi ima renome. Uprava kluba radi odlične stvari , i imamo odlične uvjete za treniranje i život u Splitu.

Pred nama je zimski prijelazni rok u kojem možemo očekivati još neke promjene u momčadi. Koga biste voljeli vidjeti kao novog suigrača u svlačionici?

Jakov Grcić: Naravno da bi volio da se još pojačamo jer svaki igrač koji može pomoći svojom kvalitetom je dobrodošao, ali o tome ne odlučujem ja već trener i uprava kluba.

Stalni ste član reprezentacije. Što možemo očekivati od naše izabrane vrste u nadolazeće vrijeme?

Jakov Grcić: Pred nama je kvalifikacijski ciklus za europsko prvenstvo u Srbiji. Kvalifikacije igramo u Dubrovniku i domaćini smo stoga mislim da imamo jako dobru šansu.

Na koncu, ostaje nam zaželjeti Vam sve najbolje u novoj 2015.godini!

Jakov Grcić: Zahvaljujem na željama, te svim čitateljima želim sve najbolje u 2015.godini, puno zdravlja i sreće…

Komentari

Podijeli

Povezani članci