Hrvatska futsal reprezentacija pobjednik je međunarodnog futsal turnira u Mađarskoj!

Uz domaćine i našu reprezentaciju, na turniru su sudjelovale i futsal reprezentacije Češke i Slovačke. Unatoč kombiniranom sastavu i izostanku ključnih igrača naše reprezentacije, “Mini Vatreni” su, kao i na nedavno odigranom turniru u Kini, upisali dvije pobjede i jedan neodlučeni ishod što je bilo dovoljno za prvo mjesto na turniru. U prvoj utakmici nadigrana je Slovačka rezultatom 1:0 (Suton), u drugoj su naši momci pobijedili reprezentaciju Češke 3:1 (Kanjuh x2, Marinović), da bi u posljednjoj utakmici odigrali neriješeno s domaćinima (1:1, Marinović) što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu i osvajanje prestižnog turnira.

Osim momčadske nagrade, naši reprezentativci su osvojili i one individualne; naš Žarko Luketin proglašen je najboljim golmanom, a Dario Marinović najboljim igračem turnira! Iako smo osvojili sve vrijedne nagrade, vjerujemo kako je nastup mladih igrača poput Jurline, Sekulića, Čekola (Futsal Dinamo) i Mudronje (ASD Pescara) najveći dobitak. Pomlađeni sastav u potpunosti je opravdao povjerenje i pokazao da Hrvatska ima širok izbor kvalitetnih igrača.

Pozivanje Antonija Sekulića i Josipa Jurline u A reprezentaciju još jedna je u nizu potvrda kvalitetnog rada stručnog stožera Split Tommyja.

Foto:  FB stranica “CROfutsal”

 

Share Now