Malonogometaš Split Tommyja i futsal reprezentacije Hrvatske Franco Jelovčić izabran je za najboljeg igrača u 2015. godini. Izbor je proveo portal crofutsal.com, hrvatski medij posvećen isključivo malom nogometu, a birali su čitatelji, treneri i novinari. Kod sva tri biračka tijela, Jelovčić je zaradio najviše glasova…

Zahvalio bih se svima što su glasovali za mene. Isto tako suigračima, trenerima, nagrada pripada i njima. Ta titula puno znači, velik je poticaj za dalje – započeo je malonogometaš Split Tommyja.

Međutim, vremena za predugo slavlje nema. Jelovčić se nalazi na reprezentativnim pripremama, s obzirom da Hrvatsku u prvoj polovici veljače očekuje Europsko prvenstvo u Srbiji. IzabraniciMate Stankovića su u skupini s Rusijom i Kazahstanom.

Ovih dana igramo prijateljske utakmice s domaćinom Srbijom. Prvog dana veljače krećemo prema Beogradu, a već sljedećeg dana igramo prvu utakmicu na prvenstvu. Naša želja je da prođemo taj prvi krug natjecanja i pružimo što bolje i upečatljivije partije – prokomentirao je Jelovčić, pa nastavio:

Međutim, skupina nije laka, Rusija i Kazahstan su teški protivnici. Iz tog trećeg bubnja smo izvukli najtežeg mogućeg protivnika, reprezentaciju Kazahstana koju su svi htjeli izbjeći. Nema plakanja, moramo se što bolje pripremiti, poštuju i oni nas. Imali smo mi dobrih rezultata koji se pamte. Trebamo se ‘potući’ s njima.

Jelovčić je nagradu za najboljeg igrača dobio ispred nosa Nacionalovom dvojcu – Tihomiru Novaku i Žarku Luketinu…

Prošle sezone nismo osvojili ni Kup ni prvenstvo. Opet nas čeka ista, teška bitka s Nacionalom na proljeće. Nadam se da ćemo uz pokoje pojačanje osnažiti momčad, pa da će napokon toliko željena titula doći u Split.

Jelovčić dugi niz godina igra u splitskoj momčadi, na koncu je odgovorio na pitanje razmišlja li o napuštanju Tommyja…

Ugovor mi traje do ljeta. Sada sam koncentriran isključivo na reprezentaciju, a potom želim osvojiti titulu sa svojim klubom. E onda ćemo razgovarati što i kako dalje – zaključio je ovaj malonogometni majstor.

Intervju preuzet sa: www.dalmatinskiportal.hr

Komentari

Podijeli

Povezani članci