Alumnus je u Split došao s 3 pobjede, ali i s neugodnim porazom i saznanjem da su u proteklom kolu dobili čak 12 golova od Makarana. U Splitu se nisu proveli ništa bolje jer je naša ekipa odigrala najbolju utakmicu ove sezone i goste iz Zagreba počastila sa novih 12 golova. Dakle 24 komada u samo dva kola je nešto što baš i nije za poželjeti.
Ali za poželjeti je igra naših momaka koji su večeras u potpunosti pokazali zbog čega ih možemo smatrati glavnim favoritima prvenstva.

Gol Alumnusa prvi je načeo Suton odmah na početku susreta. Drugi je postigao Ćorluka na asistenciju Fideršeka, a treći Perić na asistenciju Novaka. Nije to baš bio realan rezultat za prvo poluvrijeme jer smo uglavnom gledali opsadu gola gostiju iz Zagreba.

U drugome dijelu ipak je sve došlo na naplatu i golovi su padali kao na traci. Odmah kao i u prvome dijelu postižemo gol za povećanje vodstva. Udarac Ćorluke na odbijanac od golmana Modrušana posprema Fideršek.
Peti gol je djelo upornoga Marića koji je naplatio sav svoj trud u dosadašnjem dijelu prvenstva. Baš je Alen Marić jedan od najstandardnijih igrača u postavi trenera Acoste. Potom slijedi asistencija Ćorluke za drugi gol Sutona, pa gol Grcića. Alumnus u vatru stavlja mladoga golmana Arkulina koji nema baš neke sreće jer se napadi i opsada Alumnusovog gola nastavljaju i dalje. Vrlo brzo Novak pogađa na asistenciju Sekulića.
Kako je Alumnus uveo mladoga vratara logično je bilo da i mi na gol stavimo Čizmića i pružimo mu priliku. I bilo je odlično. Dvije vrhunske obrane ukazuju da imamo pravo blago u svojim redovima. Nećemo mu zamjeriti što je vrlo brzo dobio dva gola jer kod niti jednoga nije bio kriv. Jedan je primljen nakon dobre obrane, a drugi iz kontre jedan na jedan.

Do kraja smo opet gledali istu sliku i nova četiri pogotka naših momaka. Prvo je Perić pokazao zašto slovi za najboljeg pivota lige kada je iskosa s desne strane pogodio od vratnice. Uporni Fideršek je oduzeo jednu loptu u polovici gostujućeg sastava i lagano poentirao za dvocifreno vodstvo, a šlag na kraju bili su golovi Vladovića i Sekulića za konačnih 12:2.

Naročito nas veseli što su veliku minutažu u ovoj visokoj pobjedi i potvrdi prvog mjesta na tablici imali i naši mladi lavovi, a u zadnje dvije minute susreta na parketu su nas predstavljali baš oni.

 

Prvi sudac: Babić Vedran (Split)
Drugi sudac: Rajčić Marijo (Kaštel Stari)
Treći sudac: Jokić Damir (Dicmo)

SPLIT TOMMY: Žarko Luketin, Josip Suton, Luka Perić, Alen Marić, Tihomir Novak, Nikola Čizmić, Luka Pavlović, Jakov Grcić, Duje Vladović, Josip Jurlina, Ante Ćorluka, Matej Fideršek, Luka Tešija, Antonio Sekulić
Trener: Victor Acosta Garcia

ALUMNUS: Mario Modrušan, Luka Davidović, Dražen Ilić, Krešimir Tadić, Saša Ledinščak, Filip Arkulin, Teo Vurnek, Marko Šulentić, Domagoj Durlen, Andro Cota, Filip Pezelj, Antonio Alfeldi
Trener: 
Jakov Ungarov

STRIJELCI: 1:0 Josip Suton 3′, 2:0 Ante Ćorluka 17′, 3:0 Luka Perić 19′, 4:0 Matej Fideršek 22′, 5:0 Alen Marić 25′, 6:0 Josip Suton 25′, 7:0 Jakov Grcić 26′, 8:0 Tihomir Novak 28′, 8:1 Filip Pezelj 30′, 8:2 Andro Cota 32′, 9:2 Luka Perić 33′, 10:2 Matej Fideršek 33′, 11:2 Duje Vladović 38′, 12:2 Antonio Sekulić 38′

 

(SV)

 

 

Share Now